De Windvangers gebruikt cookies op haar website om het gebruiksgemak te verbeteren, het gebruik van de website te kunnen analyseren en een social media (Facebook) venster te kunnen tonen. Meer informatie kun je vinden in onze Privacy Veklaring via de button hieronder. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op de button 'Akkoord' te klikken toestemming voor het gebruik van cookies.

Zondag 18 augustus 2019 1000 Bochtenrit

Toerverslag door Louis Huissen

“Sapperdeflap, wat een mooie rit zeg”, zou Pipo tegen zijn Mammaloe hebben gezegd, als hij gisteren met ons mee zou hebben gereden. We zijn Pipo in Harskamp nog wel tegengekomen, want hij reed door het dorpie heen met een heleboel andere kompanen, in zijn Pipowagen, getrokken door een tractor.

Roel, uitsmijterspecialist, mijn complimenten. Wat een mooie rit heb je er van gemaakt. Helemaal nieuw uitgekiend en uitgezet. En dan al die bochten, flauwe bochten, lange bochten, korte bochten, haakse bochten, gevaarlijke bochten, onoverzichtelijke bochten, enz.. Jémienéé!!!!

Om even na 09.00 uur, na de koffie, vertrokken we vanuit ons clubhuis voor de door Roel in elkaar geknutselde rit. Ik geef het je te doen om al die bochten aan elkaar te rijgen. Uren is hij daar mee doende geweest.

De rit vond grotendeels plaats in en om de Veluwe. Totaal 260 kilometer.

Wie waren er ook bij en wie hebben er ook zo van genoten:

Roelof, Rob en Annemarie, Paul, Hans, Johan, Ferry, Theo, Wim v. G., Ruud, Wouter en Louis. Met 12 motoren volgden wij het parcours, met uiteraard als voorrijder Roelof. Elf stoere mannen en 1 dappere vrouw. Geen duopassagiers.

Welke motoren namen vandaag deel aan de rit? Yamaha’s: 3, BMW’s: slechts 3, Suzuki’s: 2, 1 unieke Kawasaki, 1 unieke Triumph , 1 unieke Honda en 1 unieke KTM.

Wie en wat viel ons op en waar werd over gesproken:

- Hans, onze gast van vandaag op zijn Yamaha MT 09 Tracer. Hans is ITC architect in het AMC te Amsterdam en sinds begin 2018 met zijn partner Marleen, bedrijfsarts, woonachtig te Lelystad. Marleen zou ook meegereden hebben, ware het niet dat zij onderweg naar ons clubgebouw pech kreeg (defecte accu) met haar MV Agusta 800. Hans heeft zo genoten van het meerijden, dat hij besloten heeft lid te worden van ons cluppie. Nu zijn partner nog. Hans welkom. En, dankzij onze prima website, John en Tonnie, dank!

- Klunen

Ergens in een dorpie op de Veluwe was de weg opeens geheel onderbroken. Brug weg. Uitsluitend en alleen fietsers mochten lopend over een smalle rode loper, 2 meter lager dan de weg oversteken. Dus eerst naar beneden en daarna weer omhoog. Wij volgden Roel en hebben rijdend dit spectaculair stukje parcours, zonder brokken en zonder bonnen, kunnen afleggen.

- Gravel

Ook die stukjes hebben wij gevolgd. Paul kon er geen genoeg van krijgen en zocht het gravel regelmatig op naast de verharde wegen.

- Regen

Rondom het middaguur was er regen. Daarvoor en daarna niet meer. Het regenongemak werd grotendeels gecompenseerd door het fantastische parcours.

Tot slot:

De na-babbel vond onder het genot van een drankje plaats om 15.30 uur op ons clubhuis.

Roel, dank voor deze fantastische dag. Wat heb je ons laten genieten. Hulde!

phoca thumb l IMG 1222