De Windvangers gebruikt cookies op haar website om het gebruiksgemak te verbeteren, het gebruik van de website te kunnen analyseren en een social media (Facebook) venster te kunnen tonen. Meer informatie kun je vinden in onze Privacy Veklaring via de button hieronder. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op de button 'Akkoord' te klikken toestemming voor het gebruik van cookies.

Zondag 1 september 2019 Toerrit Overijssel/Twente

Toerverslag door Louis Huissen

Oejoejoei, wat heeft Wim V z’n best gedaan om er weer iets moois van te maken en da’s wederom gelukt.

Wim was met Jola op motorvakantie naar Polen en heeft ons aller Ton met zijn Marianne bereid gevonden de rit als gids te vervullen. Aldus geschiedde.

De briefing was deze keer zeer kort en krachtig in de vorm van: “we gaan” en dat was om 09.10 uur. Koffiedame Roelientje heeft ons uitgezwaaid.

De route leidde ons deze dag naar Twente, een gebied van Ilse, waar we niet zo heel vaak komen. Dus uitdagend! Heel veel IJsselweggetjes hebben we gevolgd, zowel links als rechts hiervan. En, heel, heel veel andere kronkelige wegen. Tot 2 maal toe werd de rit onderbroken door een korte vaartocht over de IJssel. Net zoals in het vliegtuig kregen we van de schippers uitleg hoe te handelen bij, in hun geval, schipbreuk. Heel nuttig.

In Hellendoorn waren we op de koffie bij restaurant in de Tonne. Gastvrouw was Annabel, over wie Hans de Booy ooit een liedje heeft gedicht. Bij het weggaan, en, na enig geharrewar over de afrekening, zei Annabel: Het is glad. Ik dacht hoe kan dat nou, het is midden in de zomer. Ze bedoelde eigenlijk dat iedereen had afgerekend.

We vervolgden onze rit en kwamen in Holten, op de Holterberg, uit bij fabriek-restaurant “Woody’s Pancakes & Steaks”, alwaar we de lunch hebben genuttigd. In plaats van pannenkoeken kozen de meesten voor kroketten. Apart afrekenen was daar uit den boze. Wat wel kon was apart pinnen. Iedereen deed dat dus. Conclusie: We hebben toch apart afgerekend!

Wie waren er ook bij en wie hebben er ook zo van genoten: Ton en Marianne, Rob en Annemarie, het trio Henk en Henk, Patrick en Ubine, Wout, Wim v. G Katja, Ruud en Louis. Totaal 13 personen, 12 op de motor en Marianne, achterop bij haar Ton. Welke merken motoren namen vandaag deel aan de rit? BMW’s: toch weer 5, Suzuki’s 2, 1 unieke Triumph, 1 unieke Honda, 1 unieke KTM, 1 unieke Yamaha en 1 unieke Ducati.

Wie en wat viel ons op en waar werd over gesproken:

  • Ruud wordt opnieuw schoonvader. Hem werd vorige week om de hand gevraagd van zijn dochter uit Vogelenzang.
  • Louis wordt voor de 1e keer opa, zijn dochter Marijke wordt moeder samen met schoondochter Esma. Rara hoe kan dat? Ja……, dat kan!
  • Ton kreeg onderweg kramp in zijn handen/vingers, en moest het voorrijden overdragen aan Wout.
  • Ton is vandaag gaan fietsen, met trapondersteuning, samen met Marianne van Huizen naar Otterlo. Ze vierden vandaag hun 38 jarige trouwdag. Proficiat!
  • Wim V., tijdens de rit ontvingen we van Wim V. een sms berichtje uit Polen dat zijn motor pech vertoonde. Zoals eerder gemeld is hij daar met zijn meisje aan het (vakantie) toeren.

Tot slot: We hebben weer heerlijk gereden. Wim V., Ton en Wout dank voor deze mooie toerdag.

2019 09 01 Twente