De Windvangers gebruikt cookies op haar website om het gebruiksgemak te verbeteren, het gebruik van de website te kunnen analyseren en een social media (Facebook) venster te kunnen tonen. Meer informatie kun je vinden in onze Privacy Veklaring via de button hieronder. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op de button 'Akkoord' te klikken toestemming voor het gebruik van cookies.

Vrijdag 27 t/m maandag 30 september Hotelweekend Westerwald Duitsland

Toerverslag door Louis Huissen

Dit weekend kunnen we weer toevoegen aan ons lijstje van “zeer geslaagde toerweekenden”. Wat was het heerlijk toeren, wat was het gezellig.

O, o, o, wat hebben we genoten van de door Wout Jansen vooraf uitgestippelde en voorgereden routes. Dit heeft Wout voorgereden samen met Johan onze toermanager/bestuurder en onze kersverse “nieuwe vriend van” Anton Iken, zo’n 3 weken geleden. Doe het maar eens.

We waren te gast in hotel “Heiderhof” te Obersteinbach, aan de rand van de Eifel in een bosrijke omgeving. In Nederland worden de cafetaria’s overgenomen door chinezen. Nou in Duitsland kennelijk hotels. Altijd weer even wennen.

Statistieken:

Deelnemers: 31. Wie? De koppels: Roel en Carla, Ron en Sabina, Johan en Ayellet, Patrick en Ubine, Wim en Jola, John en Tonnie, Marchienus en Jannette, René en Nannie, Rob en Annemarie, Ton en Marianne, Leo en Karin, Jaap en Robert (Jaaaahh). De solisten: Ruud, Ferry, Harry, Wim v G. (nog wel), Wout, René Fl. en Louis.

Dames op hun eigen stoere motor: 5

Duopassagiers dames: 6

Motoren: 23. Welke? BMW’s 10, Honda’s 3, Triumphs 3, KTM’s 2, Suzuki’s 2, Yamaha 1, Ducati 1 en Kawasaki 1. Bijrijders: 6. Cabrio’s: 1 (Jaap en Robert)

Wat viel ons op:

  1. Het weer. Vooraf werd slecht weer voorspeld tijdens de 4 toerdagen. Veel regen en veel wind. Echter we zijn op dag 2 slechts een zeer klein regenbuitje tegengekomen. De rest van de dagen was het overdag droog. Wat een meevaller!
  2. Het hotel. De kamers waren goed. Het eten was redelijk. Het chinees eten was slecht. Gelukkig konden we dit gedoe doorspoelen met de vele meters gratis bier en/of andere gratis wijnen en sappen.
  3. Dag 1. We starten onze rit met 13 deelnemers in Vugt, bij Van der Valk. Een te klein aantal. Gevolg: een sippe Wouter! Tijdens de activiteiten planning/vergadering 2020, in november aanstaande, zal dit aan de orde komen. De dag, vanaf Vugt, hebben we lang op provinciale wegen gezoefd. De laatste 60 kilometers hebben dit redelijk goedgemaakt.
  4. Dag 2 en 3. Geweldig getoerd. Iedereen heeft genoten.
  5. Dag 4. Het zat er weer op. Wel een lange dag.
  6. Robert. Wat goed dat het weer goed gaat met hem. Wat leuk dat hij erbij was.

Tot slot:

Wout, hartstikke bedankt. Door jou werd het een heerlijk lang weekend. Hulde!

En dit was tevens ook alweer het laatste toerweekend van dit seizoen. Nog 2 toerritten te gaan: de rit van Ferry en de snertrit van Dennis.

Tot gauw!

2019 09 27 HotelweeknedLuxenburg