De Windvangers gebruikt cookies op haar website om het gebruiksgemak te verbeteren, het gebruik van de website te kunnen analyseren en een social media (Facebook) venster te kunnen tonen. Meer informatie kun je vinden in onze Privacy Veklaring via de button hieronder. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op de button 'Akkoord' te klikken toestemming voor het gebruik van cookies.

Zondag 13 oktober Toerrit Noordkaap

Toerverslag door Louis Huissen

O, o, o, wat heeft Ferry z’n best gedaan om er een mooie rit van te maken en het is’em waarachtig nog gelukt ook. Kort voor negenen vond de briefing plaats, na genoten te hebben van de koffie. Koffiedame: Paul. Ferry zei, dat hij heeft getracht de weergoden om te kopen. Dat is hem uiteindelijk niet gelukt. Aanvankelijk was zijn plan ons te leiden naar de Noordkaap. Te veel kandidaten vonden dit te ver, waardoor hij gekozen heeft voor een kortere route, wel richting noorden. Tussen de koffie en de lunch was het regen. Niet hevig, maar genoeg om te vervloeken. Voor de lunch heb ik 1 zonnestraal gemeten. Na de lunch waren het er meer en was het gelukkig droog

Wie waren er bij: Paul, Rob en Annemarie en Wim en Jola, Louis, Ruud, Chantal, Wendy en Duco, Roel, Rene Fr, Ton, Jurgen, Jos en Ferry. Motoren: 14 stuks, te weten: BMW’s: 6, Suzuki’s 3, Honda’s: 1, KTM’s: 1, Yamaha’s: 1, Kawasaki’s 1, Triumph’s 1 Duopassagiers: Twee, te weten: Duco en Chantal. Lady’s op hun eigen stoere motor: Drie, te weten: Annemarie, Jola en Wendy.

Route tot de koffie: Via allerlei polderweggetjes reden we via Kuinre, Friesland binnen. Vervolgens werden de wegen smaller en smaller. We zoefden over vele dijkweggetjes, langs allerlei meertjes naar Heerenveen, alwaar we aan de voet van Schaatsmekka Thialf, bij Hotel Restaurant Heidehof, om 10.30 uur, heerlijk van onze koffie en gebak konden genieten.

Route tot de lunch: We trokken verder noordelijk, via allerlei weggetjes en paden, boven Gorredijk, langs Appelscha naar Dwingeloo, alwaar we om 13.00 uur, bij Grand Cafe Hotel, de Brink arriveerden. Zij serveerden ons een eetbare lunch.

Route terug naar Lelystad: Tijdens de terugreis trakteerde Ferry ons op een mooi stuk door de IJsselvallei. En in een mum van tijd kwamen we, via Kampen, weer bij het clubhuis om 16.00 uur, waar bartender en koffiedame Paul ons voorzag van een nadrankje.

Wat viel ons op deze dag:

1o De vele gekleurde koeien in een grote weide net iets buiten Kuinre. Wat een leuk gezicht wat dat.

2o De Suzuki Boulevard van ons kersvers lid Jurgen, wat een monster-motor, wat ronkte de motor en dat via 2 cilinders en 4 uitlaten. Jurgen, leuk dat je Windvanger ben geworden.

3o Wendy, ons kersvers lid, op een, voor haar, nieuwe Suzuki 800. Mooie motor. Wat was ze in haar sas, tijdens haar eerste rit met de Windvangers. Haar partner Duco mocht deze keer achterop bij begeleider Paul en kon samen met Paul, de tour-verrichtingen aanschouwen van zijn Wendy. Ook hij heeft genoten. Ook Wendy en Duco, leuk dat jullie voor de Windvangers hebben gekozen.

4o Ook de charmante Chantal, dochter van Ruud heeft genoten van deze dag, eerst achterop zittend bij pa Ruud en na de lunch achterop zittend bij Roel.

5o We misten Carla van Roel. Deze zit behoorlijk in de lappenmand, met een gecompliceerde armbreuk op 2 plekken, na een val op haar werk. Carla, beterschap toegewenst.

6o Rene Fr. is gelukkig weer redelijk opgeknapt en toerde deze dag ook lekker mee.

Tot slot: Ferry dank voor deze bijzonder mooie rit. Hulde! Op naar alweer de laatste rit van’t seizoen, te organiseren door Dennis: De snertrit. Eerst rijden, dan snert.

678964C9 9E3A 4FF4 9B80 C47EB53F4BB1