De Windvangers gebruikt cookies op haar website om het gebruiksgemak te verbeteren, het gebruik van de website te kunnen analyseren en een social media (Facebook) venster te kunnen tonen. Meer informatie kun je vinden in onze Privacy Veklaring via de button hieronder. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op de button 'Akkoord' te klikken toestemming voor het gebruik van cookies.

Zondag 27 oktober Snertrit

Toerverslag door Louis Huissen

Jéminee!!!!!!!!! Wat was het een  geweldige rit, én zonder regen én na de middag zelfs zonneschijn.

Even voor ‪09.00 uur‬, na de koffie,  vond de deskundige briefing plaats door de toermanager van deze dag Dennis K. De koffie werd verzorgd door onze René Fl. En toen vertrokken we.

Wie waren er bij: Jola en Wim, Annemarie A.  en Rob, Annemarie H. en Paul, Hans en Marleen, Ton en Marian, Ferry, Roelof, Harry en Luca, Sander K, Paul J, René Fr, René Fl,  Ubine, Ruud, Wilco, Wout, Louis, Carla W, Wim v.G, Dennis K, Katja, Wendy, Johan, Mervin en Danny (gast), totaal 31 deelnemers.

Motoren: BMW’s: 9, Suzuki’s: 3, Honda’s: 4, KTM’s: 3, Yamaha’s: 1, Kawasaki’s: 1, Triumph’s: 4, Augusta’s: 1, Ducati’s: 2, totaal maar liefst 28 motoren. Een record.

Duopassagiers: Drie,  te weten:  Annemarie H, achterop bij Paul, Luca, achterop bij pa Harry en Marian, achterop bij Ton.

Lady’s op hun eigen stoere motor: Vijf,  te weten:  Annemarie A.,  Marleen, Jola, Wendy en Carla.

Route: Via allerlei polderweggetjes in de Oostelijk en Zuidelijk Flevoland, kwamen we uit bij restaurant At Sea, gelegen aan het Veluwemeer, alwaar we konden genieten van de kofie, chocomelk, en allerlei gebaksvarianten.

Na de koffie gingen we bij Elburg de polder uit en doken in het oude (Gelder)land. Mooie dijkjes en smalle weggetjes leiden ons naar Hattem. In het centrum van Hattem hebben we de lunch genuttigd in café-restaurant Banka.

Na de lunch en het uitbuiken, keerden we huiswaarts via allerlei prachtige wegen en weggetjes dwars door de Veluwe. Bij Elburg doken we de polder weer in en  gingen we linea recta richting clubhuis.

Wat viel ons op?

1o Stukken glad wegdek op een 2-tal polderweggetjes in de ochtend, veroorzaakt door modder en regen in de vroege ochtend. Twee motoren (3 personen)  hadden vette pech en kwamen zachtjes ten val. Gelukkig  bleek er alleen sprake van schrik en wat kleine schampschade aan motor en kleding.

2o De nieuwe motor van Hans (nieuw lid).  Ubine is niet meer alleen met haar Ducati. Hans heeft er ook één, een 950.

3o De unieke motor, een Augusta , van Marleen, de partner van Hans, die dit keer als gast meereed.

4o De  gast van Mervin, die deze dag meereed , te weten: Danny, op zijn Triumph 955.

5o Katja reed op de motor van Wim van G. en Wim van G. reed op de motor van zoonlief Marcel. Katja had haar motor al in de winterstalling, maar wilde toch graag meerijden, vandaar.

6o Een ware mengelmoes van bestaande leden, nieuwe leden en gasten! Geweldig!

Wat hoorden we zoal?

1o Toen Wim van G. de motor van zoonlief Marcel ging ophalen, sprongen,  bij het openen van  de buddy-sit  opeens 2 muizen uit het gereedschapsvakje.  De muizen waren daarin kennelijk de liefde aan het  bedrijven  en werden abrupt door Wim gestoord. Wim, een volgende keer kuchen of kloppen s.v.p., voor het openen van de buddysit van Marcel’s motor!

2o Lida, van Dennis, heeft zich een poosje geleden verstapt en haar voet op 2 plaatsen gebroken en is nu uit het gips en herstellende. Lida beterschap toegewenst.

Tot slot:

Dank aan Dennis voor het uitzetten van deze Snertrit en alweer de laatste rit van dit seizoen. Iedereen, en dat waren er dit keer 31, hebben genoten van jouw rit.  Chapeau!

De volgende rit de “wilderit”, is in maart 2020. Nadere informatie volgt, zoals te doen gebruikelijk!

De snertbijéénkomst  vanaf  ‪17.00 uur‬ in ons clubhuis. Deelnemers: 41.

Maar liefst 30 liter snert is er ingekocht bij Grand Café de Haas te Elburg. Hét snertadres van de Windvangers, al gedurende 10 jaar. Opgehaald door Roelof en René Fl. En wat was de snert lekker zeg!

Wendy heeft ons heerlijke groentesoep voorgeschoteld uit eigen keuken en met (hete) ballen. Annemarie was verantwoordelijk voor de uiensoep, met knoflook, veel witte wijn en enige uien. Gemma heeft al het andere verzorgd, zoals o.a. roggebrood met spek en stokbrood. Assistente Katja heeft de snertworsten besneden en in de snert gemikt. Remco, van Wendy, heeft zichzelf als wasmachine beschikbaar gesteld. Paul hielp hem.

Allen en alle overige hulpies, dank!

Het was een ware afsluiting van de dag én laatste rit van het seizoen.

2019 10 27 Snertrit